РФ продовжує тероризувати Харківську область У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що вночі війська РФ обстріляли з мінометів, артилерії та ракетних систем території в районах населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілечтя, Малі Проходи, Вовчанськ, Кам'янка, Дворічна та Гришківка.

За даними ДСНС, з дев'яти пожеж, що сталися на Харківщині за добу з 9 на 10 жовтня, дві були викликані обстрілами. Одна пожежа – у Вовчанську. Зайнявся дах двоповерхового приватного будинку. Вогонь охопив 100 метрів квадратних. Друга пожежа сталася у Куп'янську. Горіла покинута адміністративна будівля. Площа пожежі становила 250 квадратних метрів. Вибух убив одну людину.

Ще одна людина загинула 9 жовтня у Чугуївському районі, про що повідомив губернатор Харківщини Олег Синєгубов. Він також заявив, що російські окупанти обстрілювали мирне населення у містах Куп'янськ та Вовчанськ, а також у населених пунктах Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів.

В обласному Центрі екстреної медичної допомоги повідомили, що протягом доби до лікарень доставлено двох осіб, які постраждали від обстрілу: 47-річний чоловік у Куп'янському районі та 30-річний у Чугуївському.

За даними поліцейських Харківської області, внаслідок обстрілів з боку військ РФ та пожеж постраждали понад 20 будинків та інших споруд.

Паралельно харківські рятувальники продовжують ліквідувати наслідки російської окупації. В Ізюмі бійці ДСНС розбирали завали на трьох об'єктах та відновлювали ще чотири об'єкти: рятувальники споруджували перекриття дахів, забивали вікна плівкою та іншими будівельними матеріалами. Також комунальники ремонтували переправи та дороги, відновлювали електропостачання та водопостачання, обладнали місця гарячого харчування. У Балоклі відновлюють два житлові двоповерхові будинки по вул. Івана Франка 26 та 28. Рятувальники перекрили 250 квадратних метрів покрівлі.