На Харківщині почали монтувати один із мостів, переданий в Україну з Чехії. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

36-метрова переправа стоятиме біля Балаклії. Тимчасовий міст допоможе з'єднати деокуповане місто з Харковом автошляхом Р-78. Відкрити рух мостом планується вже в листопаді. Рух на ньому буде реверсним, але навіть така переправа значно спростить транспортний зв'язок зі звільненим містом.

"Паралельно з роботами на мосту активно ведеться розчищення на державних та комунальних дорогах. З моменту деокупації Харківської області у вересні прибрано 414,4 км автомобільних доріг державного значення та 24,2 км комунальних доріг Балаклії, Ізюму та Куп'янська. Разом із військовими нам вдалося влаштувати 7 тимчасових переправ, ще на 6 продовжуються роботи, вони запрацюють найближчим часом", - зазначив Кубраков.

Ще три мости передала Харківщині Франція, їх незабаром також встановлюватимуть.

Відновлення транспортної інфраструктури – одне з найважливіших завдань на деокупованих територіях, адже до деяких районів зараз можна дістатися лише човнами, як, наприклад, до Вовчанська. Це суттєво ускладнює доставку гуманітарних вантажів та перевезення людей. Проте ще складніша ситуація у Куп'янську. Там напівзруйнований міст з'єднує промислову частину міста та центр. Зараз перетнути міст можна пішки або на велосипеді. Але доки не закінчиться війна, ремонту тут не буде, адже росіяни можуть знову все зруйнувати – у Куп'янському районі ще тривають жорстокі бої, а місто чи не щодня під обстрілами.