У Харкові на пішохідному переході на смерть збито жінку. У поліції повідомили, що смертельна ДТП сталася увечері 21 березня на вулиці Тюринській.

Жінка переходила дорогу зеброю і потрапила під Volkswagen Golf, за кермом якого знаходився 72-річний чоловік. Постраждала загинула. Її особистість встановлюється.

Водія затримано. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України. Якщо буде доведено його провину, водієві загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

У темний час доби видимість на дорогах різко знижується відповідно, підвищується ймовірність ДТП. На трасі з Валок на Полтавщину водій фури не помітив велосипедиста, який перебував у темному одязі, та збив його. Велосипедист загинув.

У вечірній час людину, яка перебуває на дорозі в темному одязі, водій здатний побачити з відстані близько 10-18 метрів. Навіть якщо миттєво натиснути на гальмо, гальмівний шлях може бути більшим за цю відстань. Пішоходам та велосипедистам рекомендується надягати світловідбиваючі елементи – стікери, стрічки тощо. Це допоможе зберегти життя та здоров'я.