На Харківщині фура задавила велосипедиста. За інформацією поліції, вантажівка DAF з напівпричепом їхала з боку міста Валки у напрямку Полтавської області. За кермом вантажівки був 57-річний чоловік. На ділянці дороги з одностороннім рухом вантажівка збила велосипедиста, який їхав назустріч. Від травм 45-річний велосипедист помер на місці ДТП.

У поліції зазначили, що велосипедист у темну пору доби їхав посередині дороги і був одягнений у чорний одяг. Водій вантажівки не побачив його, що й спричинило ДТП.

photo-2023-03-22-11-19-39

Значна частина ДТП зі смертельним наслідком у Харківській області трапляється у темний час доби. Зокрема, в поліції повідомили, що за перші 10 місяців 2022 року в регіоні зареєстровано 152 ДТП за участю пішоходів. Понад 50% із них відбувалися в період з 17 до 22 години (77 ДТП). Результат багатьох таких подій був трагічним. За вказаний період в області загинуло 18 пішоходів та 29 отримали травми.

Людину, яка перебуває на дорозі у темний час доби у темному одязі, водій може побачити лише на відстані близько 10-18 метрів. Щоб встигнути загальмувати та уникнути зіткнення, цього недостатньо. Зберегти життя та здоров'я допоможуть світловідбиваючі елементи: стікери, які кріпляться до одягу на липучці, термострічки, жорсткі браслети на руки, ноги тощо.

У Харкові правоохоронці роздавали світловідбивачі перехожим на вулицях.