Позачергова сесія Харківської облради відбудеться у суботу, 24 грудня. Розпорядження про скликання підписала голова облради Тетяна Єгорова-Луценко.

Депутати приймуть низку кадрових рішень і спробують закрити резонансне питання про зміну назви Харківського академічного драматичного театру імені О. С. Пушкіна. Працівники театру і, зокрема, режисер Ольга Турутя-Прасолова, пропонують вилучити з назви слова "російська" та "імені А. С. Пушкіна". На вересневій сесії депутати не підтримали цієї пропозиції. Питання планували розглянути на сесії 3 грудня, але до порядку денного його не було включено.

На сесії розглянуть і низку кадрових питань. Зокрема планується звільнити від депутатських повноважень Володимира Скоробогача. Напередодні він подав заяву про звільнення.

Валентину Мизгіну мають перепризначити на посаду директора Харківського художнього музею, Володимира Рябка призначити генеральним директором Обласної клінічної психіатричної лікарні №3, а Костянтина Гапонова звільнити з посади директора Обласного наркологічного диспансеру.

На сесії планують затвердити програму "Здоров'я Слобожанщини" на 2023-2025 роки та внести зміни до рішення від 16 лютого 2022 року "Про затвердження програми територіальної оборони Харківської області на 2022 рік".

Повинен змінитися персональний склад експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області": замість голови голови фракції "Блок Кернеса — Успішний Харків" Кирила Кернеса, який залишив посаду, до ради повинні ввести нового голову цієї фракції Віталія Панова.

Також сесія може затвердити план роботи обласної ради на 2023 рік та звіти депутатів облради перед виборцями.

У робочому варіанті порядку денного немає проекту бюджету області на 2023 рік. За даними прес-служби обласної ради, на документ очікують від Харківської обласної військової адміністрації.