Депутат Володимир Скоробагач хоче залишити склад Харківської облради. На сайті ради опубліковано проект рішення про дострокове припинення повноважень депутата.

У проекті зазначається, що Скоробагач подав заяву про складання депутатських повноважень.

53-річний Володимир Скоробагач – відомий громадський діяч регіонального рівня. У 2006 та 2010 роках він обирався депутатом Харківської міської ради від "Партії регіонів". 2015 року пройшов до обласної ради від партії “Відродження”. 2020-го став депутатом обласної ради від партії “Опозиційна платформа – За життя”. Після початку повномасштабної агресії РФ проти України заявив про вихід із фракції ОПЗЖ. У червні 2022 року діяльність цієї партії було заборонено.

У листопаді повідомлялося про те, що у будинку депутата Скоробагача провели обшук. До цього "Українська правда" розповіла, що ім'я депутата вважалося серед фігурантів справи про так званий "Батальйон Монако". За даними правоохоронців, кілька десятків депутатів різних рівнів після початку повномасштабного вторгнення РФ перетинали державний кордон. Перевірялася законність виїзду цих громадян з країни.

Рішення про припинення депутатських повноважень Скоробагача винесуть на найближчу сесію облради, яка, за даними голови ради Тетяни Єгорової-Луценка, має відбутися до кінця 2022 року.