На Харківщині звільнено ще 20 населених пунктів. Як розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, зараз в окупації залишається 32 населені пункти регіону, звільнено - 544. Близько тижня тому, 12 жовтня, обласна влада повідомляла, що окупованим залишається 51 населений пункт.

6 вересня ЗСУ розпочали контрнаступну операцію, під час якої за кілька днів було звільнено практично всі окуповані території Харківської області. Наступ сповільнився межі річки Оскол, яку війська РФ використовували як природний оборонний рубіж. Але створені плацдарми на східному березі дозволили продовжити просування ЗСУ. 3 та 4 жовтня надійшли повідомлення про звільнення селища Борової та двох сіл громади. На той момент, за даними заступника керівника ОПУ Кирила Тимошенко, ЗСУ у Харківській області звільнили вже 483 населені пункти.

На звільнені території поступово повертаєтеся звичне життя, в якому є світло, зв'язок, працюючі банки та транспорт. Наприклад, в Ізюмі вже за місяць після звільнення розпочала роботу пошта, автозаправні станції, аптеки, городяни можуть отримати пенсії та інші виплати. На допомогу породіллям - мобільний пологовий будинок. Півроку до цього представники "руського миру" розповідали тут про свою "велич" і "Росію назавжди", але при цьому нічого не робили для покращення якості життя людей. Ізюмчанам доводилося працювати за продпайки.

У звільнений Вовчанськ цього тижня повернули електрику. Світло також є у Білому Колодязі та інших селах Вовчанської громади, це 7700 споживачів. А в Куп'янську планують запустити кілька підприємств, щоб люди мали роботу.