7 жовтня в Ізюмі запрацювали три відділення "Укрпошти". Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За інформацією чиновників, першого дня роботи ізюмчанам було видано пенсій на 2 млн гривень.

На черзі - відкриття ще одного відділення у звільненому місті.

Через піврічну окупацію Ізюма городяни не могли отримувати свої пенсії та інші соціальні виплати. У місті не працювали банки, готівки практично не було. А росіяни казали, що Україна не виплачує чи затримує пенсії, хоч Пенсійний фонд України проводив усі нарахування. Їх просто неможливо було зняти.

Зі звільненням територій туди дуже швидко повертається нормальне життя, зазначив президент Володимир Зеленський.

"Всі українські пенсіонери на території, що звільнилася, отримають виплати. Україна завжди виконує свої соціальні зобов'язання перед людьми. Дуже важливо, що разом з нашими військами, з нашим прапором на деокуповану територію заходить і звичайне життя", - розповів глава держави.

Також мешканці Харківської області, які мешкають на нещодавно звільнених територіях, отримують по 1200 гривень допомоги від держави. За такою схемою гроші отримали вже близько 2000 жителів Російських Тишків, Черкаських Тишків та Липців. Загалом на звільнених територіях мешкає приблизно 150 тисяч осіб, на виплати 1200 гривень потрібно 180 мільйонів.