На Харківщині хочуть запустити кілька підприємств, щоб люди мали роботу. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Є у планах у Куп'янську запустити роботу кількох компаній. Люди повертаються, їм потрібна робота", - зазначив губернатор.

До війни у ​​Куп'янську працювали кілька великих підприємств:

  • Куп'янський машинобудівний завод;
  • Куп'янський молочно-консервний комбінат, відомий всій Україні своїм згущеним молоком;
  • Куп'янський м'ясокомбінат;
  • Куп'янський силікатний завод.

Відомо, що Харківська область перед війною була великим донором держбюджету. Незважаючи на військові дії, регіон продовжує виконувати фінансовий план, хоча ситуація із виконанням бюджету в окремих громадах суттєво відрізняється. Загалом у області, за інформацією Синєгубова, не працює близько 70% приватних підприємств.

За словами губернатора, у звільненому Куп'янську вже почала працювати поліклініка, тут безкоштовно надають первинну медичну допомогу людям, є необхідні ліки. Також працює міська лікарня, у ній наразі проводяться відновлювальні роботи.

Окремо стоїть питання щодо відновлення міських мостів й переправ. Куп'янськ був в окупації півроку, а після звільнення війська РФ почали активно обстрілювати місто, і зараз воно залишається однією з найгарячіших точок у Харківській області. Тим не менш, тут живуть люди, їм потрібна допомога, продукти та медикаменти. Єдиний шлях передачі гуманітарних вантажів - через Оскол.