ЗСУ звільнили останній великий населений пункт на Харківщині, який залишався в окупації: мова про селище Борова. Інформацію про черговий успіх сил оборони на території Харківської області підтвердили у Борівській селищній раді.

Селище в Ізюмському районі Борова, де у мирний час проживало близько 6 000 осіб, опинилося під окупацією у квітні.

6 вересня українські сили оборони перейшли у наступ на територію Харківської області. Значну частину раніше окупованої території регіону було звільнено за кілька днів. Але війська, що наступали, вперлися в природний бар'єр - річку Оскол. Для завдання поразки противнику, який використовував для організації оборони водну перешкоду, знадобилося трохи більше часу. ЗСУ поступово створювало плацдарми на східному березі Оскола. Було звільнено селища Куп'янськ-Вузлове, Ковшарівка та інші населені пункти.

Визволення Борової практично не залишає шансів для військ РФ зачепитися за східні межі Харківщини. Для українських військ навпаки цей успіх відкриває серйозні перспективи для подальшого розвитку наступу вже з прицілом на звільнення північних районів Луганської області. 1 жовтня ЗСУ зайняли ключовий на даній ділянці фронту пункт Лиман на Донеччині всього за 50 кілометрів на південь від Борової. Це говорить про те, що ЗСУ наступає не точково, а дуже широким фронтом. Наступні відносно великі населені пункти вже перебувають у Луганській області: окупаційні війська намагатимуться побудувати оборону тепер на лінії городом Сватове та Кремінна.