Влада Харкова обіцяє евакуацію у разі масового удару по енергооб'єктах. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації Сергій Магдисюк.

За його словами, влада закупила намети, буржуйки та печі, щоб люди могли зігрітися та приготувати їжу, є дизель-генератори для заряджання телефонів та інших пристроїв. Але у разі погіршення ситуації не виключена евакуація районів або житлових будинків, в які не можна буде швидко відновити теплоподачу.

"Якщо вдарять по підстанціям, теплоелектроцентралям і тепловим електростанціям, буде можливість перепідключення системи. Але якщо буде масовий удар, і ми протягом двох днів не зможемо відновити теплопостачання, то зливатимемо воду, консервуватимемо будинки, а людям запропонуємо евакуюватися", - пояснив Магдисюк.

Припускаючи, що зима буде надто складною, ще у вересні евакуацію запропонували мешканцям Богодухівського району Харківської області. Як місце для зимівлі було запропоновано Житомирську область. Як зазначили у міськраді, житлом на місці люди будуть забезпечені.

Раніше міністр реінтеграції Ірина Верещук розповіла, що влада не виключає обов'язкової евакуації з Харківської області: основна умова - саме проблеми із проходженням опалювального сезону. У разі ухвалення такого рішення обов'язкова евакуація стосуватиметься не всієї області, а окремих районів. Поки що на офіційному рівні рішення про централізовану масову евакуацію не було.

Виїхати на зиму зараз можна із Ізюма. Для цього потрібно написати заяву на ім'я мера та звернутися за адресою вул. Васильківського, 4 (з понеділка до п'ятниці, з 9 до 15). Для реєстрації потрібний паспорт.