Мешканців Ізюма наполегливо просять виїхати на зиму. Про це повідомив депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник.

За його словами, оскільки місто фактично зруйноване, і багато людей залишилося без житла, найкращим виходом буде переїзд ще до того, як стане по-справжньому холодно.

"Для запобігання кризових ситуацій взимку організується безкоштовна евакуація всіх охочих із розселенням у Харківській, Полтавській та інших областях", - розповів Стрельник.

Як зазначив депутат, це тимчасовий захід. Повернутися до Ізюму можна буде, коли там відновлять зруйновану інфраструктуру.

Усім, хто готовий до переїзду, необхідно написати заяву на ім'я мера Ізюма та звернутися за адресою вул. Васильківського, 4 (з понеділка до п'ятниці, з 9 до 15). Для реєстрації буде потрібний паспорт.

За інформацією Стрельника, внаслідок російської агресії в Ізюмі знищено понад 80% інфраструктури. У місті, яке пробуло в окупації півроку, зруйновано і приватний сектор, і багатоквартирні будинки.

При цьому є люди, які так і не поїхали з міста, незважаючи на місяць запеклих боїв та півроку окупації: зараз у Ізюмі приживають від 15 до 17 тисяч людей. Тут уже працює мобільне відділення "Нової пошти", очікується бригада "Укрпошти" для видачі пенсій. Усі служби працюють над тим, щоб у місті швидше з'явилися світла, вода та газ.

Евакуацію на зиму пропонували і мешканцям Богодухівського району. Там місцева влада побоюється можливих перебоїв у роботі критичної інфраструктури, тому вирішила, що перезимувати людям буде краще у безпечнішому місці - Житомирській області.