15 квітня РФ скинула керовану авіабомбу на село Лук'янці Липецької громади Харківської області. Загинули двоє чоловіків - 63 і 65 років. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Бомба влучила в школу, уточнили в поліції.

Поранено ще чотирьох людей. Це дві жінки віком 63 і 66 років та двоє чоловіків 38 і 65 років. Поранених госпіталізовано з вибуховими травмами та осколковими пораненнями.

Усі жертви та постраждалі - мирні люди.

Голова Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко повідомив, що в громаді до вторгнення було 10 шкіл. Наразі всі школи та медзаклади зруйновані.

10 квітня російські війська завдали удару двома авіабомбами по центру громади, селу Липці. Росіяни били по магазину та аптеці. У магазині на момент атаки було чотири людини. Загинули троє людей - дві продавчині та 14-річна дівчинка. Вдалося врятувати 16-річного хлопця - його дістали з-під завалів і відправили до лікарні. Також було поранено провізора аптеки. Її госпіталізували.

До війни в Липецькій громаді (це 17 населених пунктів) мешкало 13 500 тисяч осіб, зараз залишається понад 1 800 жителів. Серед них - 21 дитина.

Після загибелі 14-річної дівчини працівники адміністрації почали обдзвонювати сім'ї та знову пропонувати вивезти дітей.