Учора, 6 квітня, РФ вдарила авіабомбою по Харкову. Обстріл відбувся близько 16.50, приліт – у Шевченківському районі. Пошкоджена школа:  боєприпас влучив у 20 м від «Пункту незламності», який облаштований у навчальному закладі. У школі повибивало шибки, також пошкоджені житлові будинки.

За даними прокуратури, загинув 1 чоловік. Ще 3 людей постраждали: чоловік 47 років, 66-річна жінка та 10-річна дівчинка. У неї - гостра реакція на стрес.

Начальник слідчого управління поліції Сергій Болвінов уточнив, що загиблий – пасажир автомобіля. Водій цієї автівки розповів, як все сталося.

Мешканець будинку, біля якого впав снаряд, вийшов з дому приблизно за 40 хвилин до прильоту. Він познайомився з чоловіком та запропонував його підвезти. Коли обидва були вже в машині, росіяни вдарили по сусідній школі - в навчальному закладі не було нікого, окрім трьох вчителів.

Пасажир автівки загинув на місці, водій отримав легкі поранення.

За попередніми даними, росіяни випустили з літака УМПБ (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас). Про те, що це за боєприпас, - читайте тут.