Учора, 10 квітня, РФ вдарила двома авіабомбами по крамниці та аптеці у Липцях.  Крамниця знаходиться в центрі села, розповів начальник Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко в інтерв‛ю "Суспільному". У момент удару там було четверо людей. Загинули троэ людей - двоє продавчинь і 14-річна дівчинка. Вдалося врятувати 16-річного хлопця - його дістали з-під завалів, він зараз у лікарні. Також поранена провізорка аптеки - вона знаходиться у лікарні.

За словами Слабченка, до вторгнення у громаді проживало 13 500 тисяч людей, зараз лишається понад 1800 жителів. Серед них - 21 дитина.

Після загибелі 14-річної дівчини працівники адміністрації почали обдзвонювати родини і знову пропонувати вивезти дітей. Для сімох родин, які не мають куди евакуюватися, зараз шукають житло у Харкові.

Олексій Слабченко наголосив, що у громаді - 17 населених пунктів, у яких до вторгнення було 10 шкіл. Зараз усі школи та медзаклади зруйновані. Тепер під ударами - крамниці: голова громади підкреслив, що це вже не перший удар саме по магазину.

Крім того, від вчорашнього удару постраждав водій автобусу, який виходив на маршрут Харків - Липці. Під час ударів автобус стояв неподалік магазину. У ньому вилетіли вікна, у водія - гостра реакція на стрес.  Тому сьогодні, 11 квітня, цей не маршрут не курсуватиме. У селі шукатимуть інший автобус та водія.

Фото: "Суспільне"