Концентрації російських військ у Бєлгородській області РФ на кордоні з Харківською немає. Про це на прес-конференції 14 березня заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Водночас Синєгубов зазначив загострення ситуації в прикордонних районах РФ. 12 березня росіяни, які воюють на боці України, повідомили про новий рейд на територію РФ. Вони закликали жителів Курської та Бєлгородської областей евакуюватися, а місцеву владу припинити виконувати злочинні накази Путіна.

Ця ситуація, за оцінкою губернатора, демонструє напруженість на російсько-українському кордоні в регіоні і потенційну загрозу ескалації конфлікту. 

За словами Синєгубова, на іншому напрямку - Куп'янсько-Лиманському - росіяни проводять ротацію підрозділів. Інтенсивність бойових дій у цьому районі не змінилася, хоча раніше було зафіксовано короткочасну перерву в зіткненнях. Синєгубов пов'язав це з тим, що російські сили відновлюють боєздатність після серйозних втрат.

Ротація військ, на думку Синєгубова, може свідчити як про підготовку нових наступальних дій, так і про виснаження ресурсів у росіян.