За минулу добу росіяни жодного разу не намагалися атакувати на Куп'янському фронті. Про це розповів начальник Харківського військового гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник.

Мельник зазначив, що ситуація на Куп'янському напрямку залишається важкою й ворог не відмовився від своїх намірів, використовувати всі можливості, щоб досягти якихось тактичних успіхів. При цьому він наголосив, що ЗСУ контролюють ситуацію й теж можуть неприємно дивувати окупантів, завдаючи ворогу максимальних втрат.

Вчора, 11 березня, помічник начальника прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов також повідомляв, що 10 березня на Куп'янському напрямку ворог не вів активних штурмових дій, підкресливши, що вони накопичують сили.

За даними Генштабу, протягом минулої доби у Харківській області авіаційних ударів зазнали Обухівка, Амбарне, Петропавлівка та Куп’янськ, де росіяни скинули КАБ на багатоповерхівку.

На Слобожанському напрямку російські військові зберігають військову присутність на прикордонні, вони проводять диверсійну діяльність й мінують території вздовж кордону з Бєлгородською областю.

Вночі російська армія застосувала 22 БПЛА типу "Shahed" по всій території України. Силами протиповітряної оборони України 17 ударних БПЛА було знищено.