Керівник прес-служби Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш в ефірі телемарафону заявив, що російські війська не матимуть шансів для успішного наступу в Харківській області. 

За його даними на Харківському напрямку росіяни не формують потужного угруповання для наступу. Але ЗСУ все одно зміцнюють оборонні рубежі недалеко від Харкова.

"У противника на цьому напрямку не буде жодних шансів. Наші Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій, постійно відстежується будь-яке переміщення окупантів навіть уздовж лінії фронту", - заявив Євлаш. 

Оборонні рубежі продовжують удосконалювати і на Куп'янсько-Лиманському напрямку. 

Військовий оглядач Костянтин Машовець повідомляв, що в перший тиждень лютого в Бєлгородській області до кордону посунули 900-й і 902-й полки 116-ї бригади спецпризначення Росгвардії. За його даними, у полків є "потужна артилерія".

За оцінкою американського Інституту вивчення війни (ISW), росіяни можуть почати тактичні диверсійні транскордонні рейди до Харківської області з Бєлгородської, щоб відвернути українські сили від напрямку Куп'янськ - Сватове - Кремінна.

Мер Харкова Ігор Терехов, коментуючи гіпотетичний наступ російських військ на Харків, стверджує, що місто готове дати гідну відсіч.

"Сьогодні Харків більш підготовлений. Два роки тому ми й не думали, що буде повномасштабна війна, а зараз ми в цій війні вже два роки", - зазначив мер.