Олександр Фельдман заявив про початок відновлення екопарку, який було фактично зруйновано багатомісячними обстрілами.

Екопарк знаходиться у селищі Лісове в районі окружної. До війни він був одним із місць відпочинку для харків'ян, поєднуючи в собі зоопарк та паркові зони. З перших днів повномасштабного вторгнення парк зазнавав обстрілів з боку військ РФ. 7 березня під обстрілами загинули двоє працівників парку, які приїхали годувати тварин. Згодом російські снаряди вбили ще одного працівника та підлітка, сина співробітників парку.

Постраждали тварини. Обстрілами були вбиті бізони, велика черепаха, орангутанги, шимпанзе, бабуїни, пума. Усього загинули понад 100 тварин.

Парк було практично зруйновано. За даними Олександра Фельдмана, постраждали до 80% будівель, реконструювати їх неможливо. Але працівники парку вже планують відновлення.

“Нам вдалося зловити африканських буйволів, які навесні, рятуючись від обстрілів, пішли до сусідніх лісів. Ми приманювали їх їжею на територію Екопарку, і всі вони прийшли, причому деякі – вже з дітьми, частина з них самі заходили до вольєрів", - розповів Фельдман.

Насамперед територію парку мають перевірити сапери. Потім планується очистити територію від руїн та сміття. Тварин, що залишилися, необхідно забезпечити кормами і приміщеннями, щоб вони могли спокійно перезимувати.

Навесні у парку хочуть приступити до нового будівництва.