Харківський екопарк планують поновити. Про це повідомив засновник Екопарку, харківський нардеп Олександр Фельдман.

За його словами, вже ведуться проектні роботи щодо відновлення екопарку.

"Є цікаві ідеї та нестандартні рішення. Але що ми враховуємо під час проектування Екопарку насамперед – це обов'язкова наявність просторів для психореабілітації", – повідомив Олександр Фельдман.

Засновник Екопарку зазначив, що з тваринами, яких вивезли до безпечних регіонів, все гаразд.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Екопарк за час війни дуже постраждав. Відразу після початку російського вторгнення біля екопарку розірвалося кілька снарядів, загинуло кілька тварин.

Під час обстрілів та евакуації парку загинули кілька співробітників та волонтерів. Так, у березні загинув працівник харківського "Фельдман Екопарку", який приїхав годувати тварин. У квітні російські окупанти розстріляли двох співробітників Екопарку, які годували тварин. А у травні внаслідок обстрілу Екопарку загинув 15-річний підліток, який допомагав батькам у годівлі та евакуації тварин.

Пізніше власник екопарку Олександр Фельдман заявив, що "екопарку більше немає", а хижаків, можливо, доведеться приспати, оскільки евакуювати їх неможливо. Декілька міст України відгукнулися на ці слова, в результаті евакуація почалася 6 квітня. За день вивезли у безпечне місце 80 тварин.

За час війни у ​​"Фельдман Екопарку" загинуло понад 100 тварин.