У Фельдман Екопарку загинула олива - ровесниця Харкова. Її висадили там рік тому.

За словами Олександра Фельдмана, ворожий удар обірвав життя дерева, якому було 368 років. Фельдман розповів, що завжди мріяв привезти до Харкова дерево, яке було б ровесником міста. Його в багатьох західних розплідниках, і, нарешті, знайшли.

"Олива прекрасно у нас прижилася. Її, до речі, не можна було назвати "старенькою", оливкові дерева можуть жити до 2000 років. Дерева вмирають стоячи. Нескорені і непереможні. Як наша олива, яка стала символом мужності і гідності. У багатьох культурах оливкове дерево є символом миру і благоденства. Ми обов'язково вистоїмо і здобудемо перемогу. Відродимо все, що зруйновано і варварськи знищено ворогом. Висадимо лісу, розіб'ємо сади. А в Екопарку обов'язково з'явиться дерево-одноліток нашого Харкова", - зазначив засновник екопарку.

За словами Фельдмана, партнери Екопарку вже почали активний пошук такого дерева.

Екопарк, розташований на відкритій місцевості у напрямку до російського кордону, піддавався обстрілам з початку війни. Евакуювати тварин доводилося під ворожим вогнем, в якийсь момент навіть ходили розмови про те, що їх доведеться приспати, бо перевезти неможливо, але на заклик Екопарку відгукнулися волонтери з усіх куточків України.

З лютого в Екопарку загинуло понад 100 тварин, а також чотири співробітники, які приїжджали, ризикуючи собою, щоб годувати тих. У вересні Олександр Фельдман заявив, що вже ведуться проектні роботи з відновлення екопарку. Крім іншого, там передбачається зробити простору для психологічної реабілітації.