У "Фельдман Екопарку" загинуло понад 100 тварин. Про це розповів директор Екопарку Віталій Ільченко.

За його словами, з першого дня широкомасштабного вторгнення росіян, що опинився на лінії вогню, Екопарк перестав існувати у всіх сенсах. ДРГ, бронетехніка, обстріли з мінометів та артилерії, удари авіації – все це було на території селищ Лісове та Черкаська Лозова, де знаходиться комплекс.

"Загинуло понад сто тварин. Зокрема, великі, середні та малі мавпи. Це орангутанги, шимпанзе, бабуїни. Пума загинула. Серед копитних тварин - лані, олені, буйволи", - розповів директор Екопарку Віталій Ільченко.

Як зазначив Ільченко, нескінченні обстріли, що зруйнували інфраструктуру парку, зокрема вольєри, призвели до загибелі цілого потомства білих тигрів, пантер та ягуарів.

Деякі тварини просто розбіглися, деякі за словами директора, гинули навіть від звуків обстрілів:

"Мавпи загинули від вибухів, від розриву серця".

Вже наступного дня вторгнення РФ, 25 лютого, співробітники та звірі опинилися в жахливих умовах, внаслідок обстрілу було пошкоджено комунікації.

"При обстрілах вилітали вікна та двері. Ми всі намагалися латати. Опалювали котлами як могли, щоб зігріти та нагодувати тварин. Це було головне завдання у перші дні", - зазначив Віталій Ільченко.