Харків'янин викрав знайомого, щоб вибити борг. Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт.

2022 року 27-річний обвинувачений дав знайомому гроші в борг. Знайомий виявився не обов'язковим боржником, і гроші не повернув. Вибивати борги чоловік вирішив у стилі "лихих 90-х".

13 грудня 2022 року він зустрівся зі своїм знайомим, силою затягнув його в машину та відвіз у гараж на вулиці вул. фонвізину. Обвинувачений відібрав у своєї жертви мобільний телефон, гроші, особисті речі та паспорт. Зловмисник зв'язав руки потерпілого і завдав йому кількох ударів, потім замкнув жертву в гаражі.

Під час огляду гаражного приміщення, де зловмисник утримував свою жертву, правоохоронці виявили наркотики – екстракт каннабісу.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть одразу за кількома статтями КК України (146, 186, 309, 355, 357) у Комінтернівському районному суді Харкова.

Відносини між кредитором і боржником регламентуються Цивільним кодексом України – ст.ст. 526-545. При позичанні коштів слід оформити угоду нотаріально або заручитися іншими доказами, наприклад, отримати розписку. Єдиним законним способом стягнення боргу з необов'язкового боржника є звернення до суду.