Харків'янин, який відкрив стрілянину посеред вулиці, отримав строк. В обласній прокуратурі повідомили, що суд визнав 34-річного громадянина винним у замаху на умисне вбивство трьох осіб та засудив його до 10 з половиною років позбавлення волі.

Злочин було скоєно увечері 25 червня 2021 року. Чоловік зі знайомою дівчиною проходив повз один із кіосків на вул. Шевченка. У нього виник конфлікт із трьома незнайомцями. Дівчина пішла.

А чоловік вирушив до себе додому, взяв револьвер, заряджений дев'ятьма набоями, і повернувся на місце події. Він кілька разів вистрілив у бік хлопців, із якими конфліктував. Потерпілі підбігли до зловмисника, збили його з ніг та повалили на землю.

Внаслідок перестрілки один потерпілий був поранений у груди та живіт, його у тяжкому стані доставили до лікарні. Два інших потерпілих отримали легкі тілесні ушкодження.

На суді стрілець заявив, що не збирався нікого вбивати, а хотів лише налякати потерпілих. Але вирок виявився досить суворим – 10,5 років в'язниці. Максимальний термін позбавлення волі в Україні становить 15 років, якщо не брати до уваги винятковий захід - довічного ув'язнення.