У Куп'янському районі виявили ще двох колаборантів. Харківська обласна прокуратура здійснює розслідування.

У співпраці з окупантами підозрюються власник АЗС у Куп'янську та робітниця податкової служби.

Було встановлено, що 43-річний мешканець Куп'янська з кінця квітня добровільно постачав паливо окупантам. Власник АЗС наказав своїм підлеглим безкоштовно заправляти службові машини російських військовослужбовців.

Підозрюваний зник. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Колишній працівниці податкової служби заочно пред'явлено підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада).

Досудове розслідування встановило, що у травні жінка пройшла співбесіду та отримала від представників РФ пропозицію обійняти незаконну посаду у створеній окупантами податковій службі.

Підозрювана ставила на податковий облік підприємців та видавала патенти на зайняття підприємницькою діяльністю.

Жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув'язнення.

Також на території Харкова та області виявляються підприємства, пов'язані з РФ та Республікою Білорусь.

За даними слідства, єдиним засновником приватного підприємства у селі Циркуни є громадянин РФ із Ростовської області. У грошовому еквіваленті його 100-відсоткова частка у статутному капіталі дорівнює одному млн грн.

Ще один росіянин є єдиним засновником приватного підприємства у селищі Пісочин. Його частка складає 700 тис. грн.

В одному з підприємств Харкова, розташованому на проспекті Науки, прокурори виявили білоруський слід. Єдиним засновником є ​​юрособа з Мінська. Її частка у статутному капіталі становить близько 720 тис. гривень.

Громадяни РФ та РБ отримують в Україні прибуток від господарської діяльності та сплачують податки до державних бюджетів своїх держав.

Київський районний суд Харкова наклав арешт на корпоративні права громадян РФ та юридичної особи з Республіки Білорусь на загальну суму близько 2,5 млн. гривень. Нині йде передача майна до АРМА.