Куп'янськ зруйновано на 30%. Про це повідомив голова Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Бесєдін. За його словами, районний центр та населені пункти Куп'янської громади війська РФ обстрілюють щодня.

З перших днів повномасштабного вторгнення Куп'янськ перебував в окупації. Місто звільнили 18 вересня внаслідок Харківської наступальної операції.

До вересня, розповів Бесєдін, Куп'янськ був фактично цілим. Але після відступу російські окупанти почали знищувати місто обстрілами. Прильоти припадають на житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Зокрема, Куп'янську лікарню практично знищено. Громадян, які потребують госпіталізації, відправляють до сусідніх громад.

За оцінкою голови військової адміністрації, Куп'янськ зруйновано на 30%. Комунальники щодня працюють над відновленням критичної інфраструктури, але відремонтувати все не вдається через постійні обстріли. Те, що відновлюється, може бути знищено обстрілами.

Загалом, вважає Бесєдін, у громаді, до якої, окрім Куп'янська, входять Ковшарівка, Куп'янськ-Вузловий та ще 9 невеликих сіл, ситуація не така критична. Хоча і тут мирні жителі страждають від обстрілів. Днями в селі Подоли під обстрілом загинув літній чоловік, його дружину доправили до лікарні. Їх доправили до лікарні. Нерідко при обстрілах Куп'янського району противник застосовує не тільки ствольну та реактивну артилерію, а й ракети С-300.

Бійці територіальної оборони розповіли, що в районі Куп'янська ведуться наполегливі позиційні бої. За оцінкою харківського губернатора Олега Синегубова, оборона на даній ділянці є ефективною, і загрози прориву противника не існує.