РФ щодня б'є ракетами по Куп'янську. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, рано вранці 4 грудня російські ракети "С-300" вдарили по цивільній інфраструктурі в місті.

Внаслідок удару загинула жінка.

У ДСНС Харківської області розповіли, що рятувальники гасили пожежу на куп'янському СТО після ракетного обстрілу.

За інформацією поліції, пошкоджено житлові будинки, бокси з автомобілями та магазин.

Напередодні губернатор повідомив, що російські війська в рази збільшили інтенсивність артилерійських та ракетних ударів по Харківській області. Так, 4 грудня у Куп'янську-Вузловому внаслідок обстрілу було пошкоджено дорожнє покриття, транспортну інфраструктуру. До цього ракети С-300, запущені росіянами, пошкодили вікна та дахи у п'яти приватних будинках. Вранці з боку РФ стався ще один обстріл ракетами, під ударом опинилося Шевченкове.

Через щоденні обстріли мешканцям Куп'янської горомади запропонували добровільну евакуацію до Харкова та інших регіонів України. Насамперед місцева влада просить виїхати жінок з дітьми, літніх, хворих та маломобільних людей. На 30 листопада заявки на евакуацію подали лише 28 людей.

Міноборони Укранїни підрахувало, що зараз найбільше у Росії залишилося ракет С-300: їх налічується 6980 штук. Якщо говорити про "Х-101", їх 132 штуки, "Калібрів" - 229. Крім цього, на озброєнні росіяни мають 347 штук Onyx й 43 "Кинджали". Залишилися ще "Іскандери", але в дефіциті - їх всього 119 штук.