На евакуацію з Куп'янська заявки подали лише 28 людей. Про це в ефірі телемарафону розповів губернатор Олег Синєгубов.

Про евакуацію стало відомо 28 листопада: Куп'янська міська військова адміністрація попросила жінок з дітьми, літніх, хворих та маломобільних мешканців виїхати за межі громади. Людей планують перевезти до Харкова, потім - до інших українських регіонів.

Повідомити про бажання евакуюватися можна кількома способами:

  • за номером телефону: +380931776458 (WhatsApp | Telegram | Viber)
  • гаряча лінія "Червоний хрест" 0800332402, 0732402402, 0673832402,
  • за допомогою форми за посиланням.

Під час підготовки до евакуації мешканців просять зібрати найбільш необхідні речі, включаючи документи, гроші, ліки та одяг. 

Куп'янськ і розташовані поряд з ним населені пунти знаходяться під безперервними обстрілами російських військових. У ніч проти 28 листопада Росія вдарила ракетами по селу Безмятежне. Там були прильоти до будинків та навчального закладу, вибуховою хвилею пошкоджено будівлю місцевого ліцею.

У жовтні добровільну евакуацію запропонували мешканцям Ізюму з огляду на складну ситуацію у місті з опаленням. Але евакуюватися погодилося лише кілька десятків людей із двадцяти тисяч.

Що стосується евакуації Харкова у разі тривалого блекауту, то влада не розглядає таке питання. Як розповів мер Ігор Терехов, для харків'ян організовано "Пункти незламності". Є приватні будинки, лікарні, де також облаштовані теплі приміщення, там можна буде зігрітися.