В Ізюмському районі на польовій дорозі двоє чоловіків на авто наїхали на невідомий вибуховий пристрій і загинули. Про це повідомили у поліції.

2 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення про те, що чоловіки поїхали додому в село Пашково Барвінковської громади автомобілем ВАЗ 2106, і зв'язок з ними зник. Поліцейські встановили, що 1 грудня польовою дорогою чоловіки наїхали на невідомий вибуховий пристрій. Транспортний засіб отримав значні механічні пошкодження, 59 та 44-річні чоловіки загинули.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Територія, де сталася трагедія, кілька місяців перебувала в окупації.

Поліція закликає людей бути максимально обережними, пересуватися тільки асфальтованими трасами та доріжками, а у разі виявлення невідомих предметів викликати службу ДСНС за номером «101» або дзвонити на лінію «102».

Через два місяці після контрнаступу ЗСУ та звільнення майже всієї території Харківської області сапери змогли розмінувати 20% території. На повне очищення Харківщини, за словами фахівців, підуть роки.