Колону російських танків знищено на Куп'янському фронті, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Втрати російських військ становили 10 одиниць бронетехніки.

Бійці 14-ї окремої механізованої бригади знищили один танк, ще три пошкодили. Також знищено дві БМП, ще чотири підбито.

Куп'янсько-Лиманський напрямок - одна з найгарячіших ділянок загального фронту. Із середини літа російське командування зосередило тут до 110 тис. солдатів та офіцерів і намагається організувати штурмові дії. Бої тривають за 10 кілометрів від Куп'янська, в районі села Синьківка.

ЗСУ відбивають усі атаки і завдають російським військам значних втрат. Лише 30 жовтня на цьому напрямку знищено 28 одиниць російської військової техніки, з них - 5 танків і 4 броньовані машини. Днем раніше, 29 жовтня, - 19 одиниць техніки: танки Т-72, БТР-80 і БМП.

За останній тиждень на цьому напрямку ЗСУ знищили понад 1500 російських солдатів.

Загалом генерал Сирський називає ситуацію біля Купнянська складною.

Представник штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Іван Шевцов каже, що найгарячішими точками є райони сіл Іванівка та Синьківка. Росіяни намагаються атакувати українські позиції з технікою або тільки особовим складом, групами від 10 до 30 осіб. Мета штурмів, каже Шевцов, - вихід до лівого берега річки Оскіл і кордонів Луганської області, захоплення Куп'янська та Куп'янська-Вузлового. Однак українські підрозділи ефективно обороняються.