Росіяни намагаються просунутися на Куп'янськ із кількох напрямків. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, ситуація на сході України залишається складною.

Як повідомив в ефірі "Суспільного" представник штурмової бригади прикордонників "Сталевий кордон" Іван Шевцов, сьогодні найгарячіша ділянка фронту - в районі сіл Іванівки та Синьківки в Куп'янському районі, і біля Новогорівки на Лиманському напрямку.

Іван Шевцов зазначив, що росіяни постійно змінюють тактику: штурмують із технікою або тільки особовим складом, групами від 10 до 30 осіб. Мета штурмів, каже Шевцов, - вихід до лівого берега річки Оскіл і кордонів Луганської області, захоплення Куп'янська і Куп'янська-Вузлового. Також росіяни мають намір взяти під вогневий контроль дороги, шляхи доставки техніки та особового складу ЗСУ.

За словами Шевцова, роботу Куп'янсько-Лиманському напрямку ускладнюють станції радіоелектронної боротьби, які перешкоджають роботі дронів.

Однак росіяни зазнають величезних втрат. Лише за минулу добу, 29 жовтня, на Куп'янсько-Лиманському напрямку було знищено:

  • близько 170 росіян пораненими та вбитими;
  • 19 одиниць бойової техніки: танки Т-72, БТР-80 і БМП;
  • кілька вантажівок і легкових авто.

Через складну ситуацію в Куп'янському районі існує постійна загроза для мирних жителів. Голова ХОВА Олег Синєгубов заявив, що з трьох громад району будуть примусово вивозити сім'ї з дітьми. Їх забезпечать житлом і підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.