Понад 1,5 тисячі російських солдатів загинули на Лимано-Куп'янському фронті за тиждень, повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю командування сухопутних військ Володимир Фітьо.

Також значних втрат ЗСУ завдають російській військовій техніці. Лише 30 жовтня на Лимано-Куп'янському напрямку було знищено 28 одиниць. З них - 5 танків і 4 броньовані машини. Втрати особового складу військ РФ за добу на цій ділянці фронту склали 112 осіб. 

"Ворог більше зосереджений на економії техніки, оскільки відчувається її нестача. Але не економлять, звичайно, свій людський ресурс, посилаючи свої підрозділи - "Шторм-Z", "Шторм-V" - у так звані м'ясні штурми", - заявив Фітьо.

За даними полонених, розповів Фітьо, у російських військах спостерігається "тотальне невиконання наказів, самовільне залишення позицій, дезертирство".

Також, за даними Фітьо, за минулу добу військові РФ на Лимано-Куп'янському напрямку 736 разів обстріляли українські позиції, зокрема, здійснили чотири обстріли з РСЗВ, 67 артилерійських і 156 мінометних обстрілів, також застосували 116 дронів-камікадзе і завдали вісім авіаударів.