З початку війни в Харківській області загинули 76 дітей, ще 223 дитини отримали поранення. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними прокуратури, наймолодшому із загиблих дітей було 5 місяців.

Всі випадки загибелі і поранень дітей розслідуються, проводяться необхідні процесуальні та слідчі дії для передачі доказів військових злочинів прокурорам Міжнародного кримінального суду.

У службі у справах дітей хова розповіли, що з початку вторгнення в Харківській області 30 дітей залишилися сиротами. Це діти з громад, територія яких перебували в зоні активних бойових дій або окупації: Харківської, Балаклійської, Красноградської, Роганської, Золочівської, Липецької, Циркунівської, Куп'янської та Шевченківської, пише "Суспільне".

Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, з початку війни під час окупації частини Харківської області до РФ вивезли 561 дитину. Найбільше дітей вивезли з Куп'янського району — 319, Ізюмського — 110, з Вовчанська - 96. В Україну вже вдалося повернути 238 дітей.

У прокуратурі зазначили, що за час війни на території Харківської області пошкоджено або зруйновано 602 заклади освіти – школи, дитсадки, коледжі та вузи. Тільки в Харкові обстрілами пошкоджено 61% шкіл і 46% дитсадків. Постраждали і виші: на балансі кожного з харківських вишів є пошкоджені обстрілами будівлі.