На Харківщині внаслідок вибуху загинула родина з дитиною. Сьогодні стали відомі подробиці НП у селі Федорівка в районі Лозової.

Вибух пролунав 29 жовтня. Спочатку повідомлялося про загибель жінки. Пізніше з'ясувалося, що загинула ціла сім'я – чоловік, жінка та дитина.

Начальник Лозовського управління ДСНС Віктор Мусієнко повідомив, що вибухонебезпечний предмет у двір свого будинку приніс господар.

Міський голова Лозової Сергій Зеленський доручив профільним фахівцям активізувати роз'яснювальну роботу серед населення щодо поводження з вибухонебезпечними та підозрілими предметами.

Правило номер нуль - не наближатися до предметів, подібних до ВОП, не намагатися самостійно перенести їх чи вчинити з ними будь-які інші дії. Про виявлення підозрілих предметів слід негайно інформувати рятувальників та правоохоронні органи.

photo-2022-10-31-13-56-20 photo-2022-10-31-13-56-21

В результаті бойових дій на території Харківської області накопичилася значна кількість мін і боєпарипасів, що не розірвалися. За даними ДСНС, щодня у регіоні знаходять близько 1,5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Неодноразово мешканці регіону ставали жертвами вибухів. Наприклад, 26 жовтня в Ізюмському районі на ворожу міну наїхав автомобіль піротехніків ДСНС. Одна людина загинула, п'ятеро – отримали поранення. Усіх поранених було госпіталізовано. Стан трьох поранених медики оцінювали як тяжкий.

Але іноді й самі громадяни наражають оточуючих на небезпеку, застосовуючи вибухонебезпечні предмети. 9 жовтня в Ізюмі чоловік кинув гранату до будинку сусіда. Порушником став 46-річний місцевий житель, який посварився з іншим місцевим жителем. Чоловік вирушив додому, взяв заховану там гранату, повернувся і жбурнув боєприпас сусідові до тамбуру. На щастя, усі залишилися живими. Поліцейські інкримінували правопорушнику злісне хуліганство – ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.