Прокуратура Київського району Харкова направила до суду позов до торговельно-комерційного ТОВ з іноземними інвестиціями "Харків-Москва", що використовує земельну ділянку на вул. Пушкінській, 2 для будівництва торговельного центру "Світ квітів" та багатоповерхівки з автостоянкою. Про це повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на прокурора Київського району Олександра Бударного.

Прокуратура встановила, що ділянка була самовільно збільшена на 0,1 га (шляхом перенесення огорожі). Площа ділянки таким чином склала 1,5936 га. Встановлено також, що документи на автостоянку не оформлені. Кошти, недоотримані міськрадою, оцінені в 840,5 тис. грн. Прокуратура направила до Господарського суду Харківської області позов, у якому вимагає відшкодувати зазначені кошти.

Довідка "SQ". 29 липня 2010 р. перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов заявив, що котлован необхідно законсервувати. Представник фірми "Харків-Москва" Олександр Дукер повідомив, що будівельні роботи на котловані не ведуться з вересня 2009 р. "Для відновлення робіт необхідно 12 млн. дол. Поки що цих грошей немає, і коли вони будуть - невідомо", - зазначив О.Дукер.

11 березня 2011 р. міська комісія з надзвичайних ситуацій зобов'язала фірму "Харків-Москва" до 1 квітня виконати всі зобов'язання перед містом і привести будівництво в порядок. В іншому випадку міськрада збиралася ініціювати скасування дозволу на використання землі, яка була виділена фірмі в 2004 р. терміном на 49 років.

18 травня Харківська міськрада направила до Є.Поповича звернення з проханням дати правову оцінку ситуації, яка склалася навколо будівництва торгового центру на вул. Пушкінській, 2. У зверненні було сказано, що котлован глибиною 16 м "створює загрозу надзвичайної ситуації". Будівництво бізнес-центру почалося на вул.Пушкінській у 2008 р. На місці будівництва був виритий котлован під фундамент глибиною 16 м.

Як повідомив 24 травня прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова порушила кримінальну справу у зв'язку з виритим на початку Пушкінської котлованом. За словами Є.Поповича, справу порушено за фактом службової недбалості (ст. 367 Кримінального кодексу).