Ситуація з мовленням харківських телеканалів "Фора" й "А/ТВК", а також новин АТН буде вирішена. Про це в ефірі "5-го каналу" заявила радник президента України Ганна Герман, повідомила "Українська правда".

"Ми сьогодні доповідали президенту про перше засідання комісії, створеної у зв'язку із цим. Про перший день розгляду цього питання. Я говорила також з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним на цю тему. І я впевнена, що ця справа найближчим часом буде доведена до кінця", - підкреслила Г.Герман.

Довідка "SQ". 14 вересня канал "А/ТВК" зник з ефіру. Директор каналу Олена Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (компанія, яка передавала сигнал каналу - "SQ") "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами. Харківський телеканал "Фора" спочатку скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.