Представители альтернативного профсоюза "Горэлектротранса" пытаются попасть в троллейбусное депо №3. Милиция их не пускает

Кілька представників первинної профспілкової організації вільних професійних спілок "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" та ініціативно-правозахисної групи "Прорвемося!" вранці 29 липня намагаються потрапити на територію тролейбусного депо № 3 ХКП "Міськелектротранс". Однак чотири міліціонери, що стоять на вході, не пропускають їх. Міліціонери заявляють, що пропустять на територію тільки тих людей, у яких є робочі посвідчення співробітників "Міськелектротрансу".

 

Представники профспілки заявили, що ці міліціонери перешкоджають діяльності громадських організацій, чим порушують законодавство. Голова альтернативної профспілки Андрій Ільгов заявив, що він також є помічником народного депутата Володимира Філенка і хоче пройти на територію підприємства за дорученням нардепа. Представники профспілки викликали наряд міліції, оскільки на їх думку порушується законодавство.

Як повідомили представники профспілки, зараз у депо відбувається нарада працівників підприємства, ініційована керівництвом "Міськелектротрансу". Також за інформацією профспілки, на нараді присутній директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

Представители альтернативного профсоюза "Горэлектротранса" пытаются попасть в троллейбусное депо №3. Милиция их не пускает Представители альтернативного профсоюза "Горэлектротранса" пытаются попасть в троллейбусное депо №3. Милиция их не пускает

 

Довідка "SQ". А.Ільгов 28 липня заявив журналістам, що працівники ХКП "Міськелектротранс" наступної п'ятниці, 5 серпня, вийдуть на страйк. За його словами, у страйку мають намір брати участь працівники всіх чотирьох депо підприємства. "Жоден трамвай і тролейбус не працюватиме в цей день", - підкреслив він. За словами А.Ільгова, причиною акції протесту стала реорганізація "Міськелектротрансу".

Пізніше керівництво "Міськелектротрансу" заявило, що четверо невідомих чоловіків, порушивши пропускний режим і застосувавши силу щодо працівниці, яка чергувала на прохідній ХКП "Міськелектротранс", близько 15.00 проникли на територію адміністративної будівлі підприємства. Один з них представився А.Ільговим. За даними керівництва підприємства, невідомі "увірвалися до приймальні керівника підприємства і зірвали технічну нараду адміністрації".

Як заявив "SQ" А.Ільгова, вчора він разом з трьома уповноваженими представниками профспілки намагався передати в управління "Міськелектротрансу" звернення до керівника підприємства з пропозицією забезпечити безперешкодний прохід на територію підприємства уповноважених представників профспілки. Жоден з уповноважених представників профспілки не є працівником "Міськелектротрансу" і не має посвідчення.