В "Горэлектротрансе" начались увольнения – альтернативный профсоюзУ КП "Міськелектротранс" почали звільняти учасників акції протесту працівників підприємства. Про це 4 серпня повідомив "SQ" голова первинної профспілкової організації "Захист справедливості" "Міськелектротрансу" Андрій Ільгов.

За його словами, зараз відомо про звільнення двох кондукторів і одного водія тролейбусного депо № 3. Водій з 30-річним стажем С.Семеніхін, який 2 серпня взяв участь в акції протесту, в цей день прийшов на роботу, відзначився, як годиться, в диспетчерській, але до виконання обов'язків не приступив, оскільки транспортники страйкували. Він був звільнений 3 серпня за п.4 ст.40 Кодексу законів про працю за прогул. Кондуктор Н.Субота перебувала на випробувальному терміні, який закінчувався 4 серпня. Вона була звільнена 3 серпня з ініціативи адміністрації через невідповідність обійманій посаді. В усній формі їй пояснили, що вона не виконує плану і привозить маленькі виручки з маршруту. При цьому жоден зі звільнених не отримав розрахунку і копії наказу про звільнення.

За даними звільнень профспілка "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" направив звернення до прокурора міста Євгена Поповича, який на зборах з працівниками підприємства обіцяв взяти під особистий контроль усі звільнення.

Голова профспілки ХКП "Міськелектротранс" Людмила Захарченко відмовилася коментувати "SQ" заяви альтернативної профспілки про звільнення, пославшись на нараду.

Як повідомили "SQ" у прес-службі Харківської міськради ос посиланням на директора ХКП "Міськелектротранс" Сергія Почепецького, в останні дні на підприємстві дійсно звільнили трьох працівників. Однак, за словами С.Почепецького, вони звільнені за неодноразове злісне порушення трудового розкладу та "серед них немає жодного кондуктора і жодної жінки". Ці звільнення узгоджені з профспілковим комітетом підприємства. Прізвища звільнених не розголошуються, оскільки це їх персональні дані.

Як повідомляв раніше офіційний сайт міськради з посиланням на директора Департамента транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана, рішення про дисциплінарні стягнення для 42 кондукторів і 74 водіїв ХКП "Міськелектротранс", які не вийшли 2 серпня на роботу, може бути прийняте тільки колегіально на засіданні адміністративної комісії підприємства.

Довідка "SQ". 2 серпня на пл. Свободи в Харкові пройшла акція протесту працівників ХКП "Міськелектротранс" проти реорганізації підприємства. У ній взяли участь близько 100 осіб. У цей день 76 тролейбусів не вийшли на маршрути.