На маршруты в Харькове не вышли 76 троллейбусов. Водители и кондукторы протестуют против реорганизации "Горэлектротранса"У Харкові сьогодні, 2 серпня, на маршрути не вийшло 76 тролейбусів. Водії та кондуктори ХКП "Міськелектротранс" проводять попереджувальну акцію протесту проти реорганізації підприємства. Про це повідомив "SQ" голова первинної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов.

Як повідомила "SQ" одна з водіїв тролейбуса третього тролейбусного депо, всі тролейбуси цього депо не вийшли на маршрути. За її словами, водії і кондуктори зібралися біля будівлі депо. За словами А.Ільгова, на маршрути частково не вийшли і тролейбуси другого депо. Всі трамваї на маршрути вийшли.

Як повідомив А.Ільгов, до третього депо приїхали директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан та директор КП "Міськелектротранс" Сергій Почепецький. Вони запросили працівників поговорити до актової зали депо, але майже ніхто з ними не пішов. Наразі співробітники депо їдуть на площу Свободи, де пройде пікет.

За словами А.Ільгова, ця акція попереджувальна. Співробітники КП "Міськелектротранс" добиваються виплати зарплати за два місяці, погашення боргів підприємства за два роки перед Пенсійним фондом, зупинки реорганізації підприємства, допуску представників профспілки "Захист справедливості" на підприємство. "Якщо керівництво "Міськелектротрансу" не піде на поступки, 8 серпня зупиняться всі тролейбуси і трамваї в місті", - заявив А.Ільгов. За його словами, в цьому випадку 8 серпня почнеться безстроковий страйк працівників КП "Міськелектротранс" (раніше планувалося, що страйк пройде 5 серпня - "SQ").

Довідка "SQ". У зв'язку з реформуванням ХКП "Міськелектротранс" рішеннями сесії Харківської міськради в місті створено п'ять комунальних підприємств: "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "2-е тролейбусне депо", "3-е тролейбусне депо" і "Міськелектротранс-сервіс ".

За словами С.Дульфана, з 15 серпня рішенням Фонду комунального майна територія, рухомий склад, будівлі "Міськелектротрансу" перейдуть на баланс нових комунальних підприємств - двох тролейбусних і двох трамвайних депо. С.Дульфан підкреслив, що реорганізація "Міськелектротрансу" проводиться для того, щоб дати можливість новим експлуатаційним підприємствам самостійно вести фінансово-господарську діяльність і розпоряджатися коштами, які вони заробляють.