Міське управління юстиції скасувало реєстрацію первинної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс". Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на заступника директора юрдепартаменту В'ячеслава Басараба, члени саме цієї профспілки вчора намагалися потрапити на територію адміністративної будівлі ХКП "Міськелектротранс".

Заступник директора юрдепартаменту зазначив, що профспілки повинні діяти тільки в рамках Конституції і чинного законодавства. "Те, що відбулося, більше нагадувало звичайне хуліганство, тим більше, наскільки мені відомо, там постраждала жінка, яка чергувала. Важко уявити роботу профспілки, яка ведеться таким способом", - підкреслив В.Басараб. За його словами, профспілка була зареєстрована позавчора - 27 липня.

Довідка "SQ". За інформацією керівництва КП "Міськелектортранас", 28 липня невідомі "увірвалися до приймальні керівника підприємства і зірвали технічну нараду адміністрації".

Як заявив "SQ" керівник альтернативної профспілки Андрій Ільгов, учора він разом з трьома уповноваженими представниками профспілки намагався передати в управління "Міськелектротрансу" звернення до керівника підприємства з пропозицією забезпечити безперешкодний прохід на територію підприємства уповноважених представників профспілки. За словами А.Ільгова, до профспілки всього входить близько 340 співробітників "Міськелектротрансу", але жоден з уповноважених представників профспілки і сам А.Ільгов не є працівниками підприємства.