"У Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради є кошти для погашення заборгованості із зарплати на" Міськелектротрансі ", - заявив 2 серпня журналістам директор департаменту Сергій Дульфан. За його словами, на 2011 р. міськрадою виділено 32 млн.грн. На виплату зарплати на "Міськелектротрансі". Вже витрачено близько 29 млн.грн., і ще можна використовувати залишок грошей. Ведуться переговори про виділення додаткових коштів.

Як зазначив С.Дульфан, зараз на підприємстві існує заборгованість із зарплати за червень. З 10 серпня може з'явитися заборгованість за липень. За словами директора департаменту, місячний фонд зарплати на "Міськелектротрансі" становить 6,5 - 7 млн.грн. На підприємстві також є заборгованість з виплат внесків до Пенсійного фонду, яка досягла 34 млн.грн.

Як повідомив С.Дульфан, у 2010 р. з міського бюджету "Міськелектротрансу" було виділено 100 млн. грн. Пільги з комунальних послуг для працівників підприємства склали з початку року 2,8 млн.грн. Ці кошти також виділені з міськбюджету.

Довідка "SQ". Сьогодні, 2 серпня, у Харкові на маршрути не вийшло 76 тролейбусів. Водії та кондуктори ХКП "Міськелектротранс" на площі Свободи провели попереджувальну акцію протесту проти реорганізації підприємства з вимогою погасити заборгованість із зарплати.