Підозрюваний у згвалтуванні 5-річної дівчинки буде затриманий, якщо його провину доведуть результати медичних експертиз. Про це 28 січня повідомив журналістам перший заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Володимир Ковригін.

"Ім'я можливого фігуранта справи нам відоме. На сьогодні не закінчено низку довгострокових медичних експертиз, і це не дає можливості озвучити ім'я підозрюваного. Ця людина в полі нашого зору, і якщо ми отримаємо підтвердження, то нікуди вона від нас не подінеться", - заявив В.Ковригін. За його словами, підозрюваний поки не знає, що міліція за ним стежить. В.Ковригін також повідомив, що підозрюваний не є публічною особою.

Довідка "SQ". Прийомний батько колишньої вихованки харківського дитбудинку "Сім'я" Денис Котенко 13 січня 2010 р. звернувся в міліцію із заявою про те, що дівчинку згвалтували в дитбудинку. За фактом згвалтування порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу (згвалтування малолітньої, карається позбавленням волі термніом до 15 років). Як повідомив на той момент начальник Головного управління МВС України в Харківській обл. Анатолій Сліпченко, факт згвалтування 5-річної вихованки дитячого будинку "Сім'я" дійсно мав місце, що підтвердив первинний медичний огляд дівчинки. У дитячому будинку можливість сексуального насильства над дівчинкою виключили. Медичне обстеження не виявило насильницьких дій стосовно вихованців дитячого будинку "Сім'я".

14 січня 2011 р. прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що у цій справі три тижні тому було призначено нову судово-медична експертиза, яка повинна показати, коли саме дівчинка була згвалтована. Начальник Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області Микола Фоменко у січні заявив, що правоохоронцям відоме ім'я підозрюваного в згвалтуванні.