Справу про згвалтування дівчинки, яку всиновили після перебування її в дитячому будинку, буде розслідувано протягом одного-двох місяців. Про це 31 серпня заявив "SQ" начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зиновій Галаван.

За його словами, в цій справі "видно світло в кінці тунелю". "У справі буде прийнято законне рішення. Якщо людина, яка це зробила, досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність - їй буде пред'явлено звинувачення", - зазначив З.Галаван. За його словами, встановлено, що насильство було скоєно до того, як дівчинка потрапила до дитбудиноку (можливо, в лікарні чи притулку, де вона перебувала раніше). Подробиці справи З.Галаван відмовився розповісти, посилаючись на таємницю слідства.

Раніше прийомний батько дівчинки Денис Котенко заявляв "SQ", що впевнений в тому, що злочин відбувся саме в дитбудинку. "У мене немає підстав не вірити словам доньки про те, що все відбувалося в дитбудинку", - заявив Д.Котенко.


Довідка "SQ". Прийомний батько колишньої вихованки харківського дитбудинку "Родина" Денис Котенко 13 січня 2010 звернувся в міліцію із заявою про те, що дівчинку згвалтували в дитбудинку. За фактом згвалтування порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу (згвалтування малолітньої, карається позбавленням волі на строк до 15 років).

За даними міліції, факт згвалтування 5-річної вихованки дитячого будинку "Родина" дійсно мав місце, що підтвердив первинний медичний огляд дівчинки. У дитячому будинку можливість сексуального насильства над дівчинкою виключили. Медичне обстеження не виявило насильницьких дій щодо вихованців дитячого будинку "Родина".