Реорганізацію ХКП "Міськелектротранс" планують завершити до 15 серпня. Про це 22 липня повідомив "SQ" голова Харківської обласної організації Конфедерації вільних профспілок України Володимир Демиденко.

За його словами, до альтернативної профспілки працівників ХКП "Міськелектротранс" (входить до структури Конфедерації вільних профспілок) звернулося близько 70 водіїв і кондукторів, яким керівництво "Міськелектротрансу" запропонувало написати заяви про звільнення за власним бажанням і заяви про прийом на роботу "в якесь інше підприємство". Співробітники побоюються, що після написання заяв про звільнення на роботу візьмуть не всіх. Під скорочення таким чином можуть потрапити пенсіонери, пільгові категорії працівників, а також неугодні керівництву. І оскаржувати такі форми звільнення буде вкрай важко, оскільки заява про звільнення буде написана працівником власноручно.

Як заявили "SQ" у профспілці, оскільки реорганізація не передбачає зміни форми власності, то переведення співробітників на роботу на нове підприємство має проходити через наказ по ХКП "Міськелектротранс" без участі працівників. Окрім цього, за словами В.Демиденка, співробітникам підприємства вже місяць затримують зарплату.