КП "Навчально-координаційний центр "Міськелектротранс" та КП "Міськелектротрансжитлсервіс" створені в Харкові. Рішення про їх створення Харківська міськрада ухвалила 16 листопада на сесії. Згідно з рішенням, ці комунальні підприємства створені шляхом реорганізації КП "Міськелектротранс".

За інформацією Департаменту транспорту і зв'язку міськради, нові підприємства будуть забезпечувати потреби підприємств міськелектротранспорту в кваліфікованих кадрах, необхідних для експлуатації сучасного рухомого складу та утримання в належному технічному стані господарських та житлових об'єктів електротранспорту.

"Створення нових КП дозволить підвищити рівень безпеки дорожнього руху, рівень технічного обслуговування рухомого складу, стабільність роботи підприємств електротранспорту, а також поліпшити умови проживання та роботи їх співробітників", - йдеться в рішенні.

Довідка "SQ". У зв'язку з реформуванням ХКП "Міськелектротранс" рішеннями сесії Харківської міськради в місті вже було створено п'ять комунальних підприємств: "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "2-е тролейбусне депо", "3-е тролейбусне депо" і "Міськелектротранссервіс".