Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначилв позапланову перевірку харківського телеканалу "АТН" (Агентство телебачення "Новини"). Таке рішення рада прийняла 14 вересня на засіданні, передала "Телекритика".

Попередньо Нацрадою були зафіксовані порушення ч.7 ст.27, ч.1 ст.52 та ч.1 ст.59 закону "Про телебачення і радіомовлення". За словами голови Нацради Володимира Манжосова, ці порушення стосуються відсутності мовлення. "Компанія скаржилася, що їм перешкоджають виходити в ефір. Перевірка повинна встановити, АТН самі не виходять, або їм хтось перешкоджає", - заявив В.Манжосов.

Довідка "SQ". Раніше телеканал "АТН" у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватив міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. 22 липня провайдер, який здійснював постачання телевізійного сигналу АТН на передавач, розташований на території Харківського обласного радіотелевізійного передавального центру (ХОРТПЦ), без пояснення причин розірвав договір.

У законі "Про телебачення і радіомовлення" ч.7 ст.27 зобов'язує ліцензіата виконувати умови ліцензії, а Нацрада контролює виконання ліцензіатами умов ліцензій. За ст.52 підставами для припинення мовлення є закінчення терміну дії ліцензії, якщо термін її дії не був продовжений, або анулювання ліцензії відповідно до вимог цього закону. В ст.59 прописані обов'язки телерадіоорганізації.