Харьковский "Металлист" оштрафован на 9 очков Адміністрація ФК "Металіст" отримала витяг з протоколу засідання Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) Федерації футболу України (ФФУ), відповідно до якого клуб позбавлений дев'яти зароблених у цьому сезоні очок і засудили до низки інших санкцій. Про це повідомив офіційний сайт "Металіста".

 

Також на 9 очок оштрафовані львівські "Карпати". Результат матчу 17-го чемпіонату України "Металіст" - "Карпати" відмінено, обом командам зараховано технічну поразку. Клуби оштрафовані на 25 тис. дол. Гендиректору "Металіста" Євгену Красникову довічно заборонено здійснювати діяльність, пов'язану з футболом, президентові "Карпат" Петру Димінському - терміном на рік. Низка футболістів, які виступали в сезоні 2007/08 рр. за "Карпати", оштрафовані на різні суми.

Президент "Металіста" Олександр Ярославський заявив, що вважає причиною цього те, що "наша незалежна позиція й імунітет до корупційних схем викликали у керівництва ФФУ побоювання за розстановку сил у чемпіонаті. І до нас застосували найбрудніший прийом з можливих - спробували очорнити нашу репутацію, гарантовано позбавити можливості піднятися на п'єдестал пошани і відлучити від єврокубків ". "Ці люди, які не мають морального права керувати не тільки українським футболом, але й окремо взятим футбольним клубом, прорахувалися. Вони недооцінили нашу впевненість у своїй правоті і нашу готовність добиватися справедливості. Ми будемо захищати свою честь і гідність усіма законними методами і у всіх інстанціях ", - підкреслив О.Ярославський.

"Я вірю - нам вдасться відновити справедливість і скасувати відверто репресивне рішення КДК ФФУ. В іншому випадку, про fair play в українському футболі можна буде просто забути", - відзначив він.

Довідка "SQ". 1 лютого 2010 р. на засіданні виконкому ФФУ президент федерації Григорій Суркіс заявив, що ФК "Карпати" надав відеозапис визнання колишнього гравця команди про договірний характер матчу з "Металістом". Йдеться про гру 26-го туру чемпіоната-2007/08 рр., в якій "Металіст" вдома виграв у "Карпат" з рахунком 4:0. За словами футболіста львівського клубу, "майже вся команда вступила в змову з представником харківського футболу, близьким до "Металіста", за що отримала солідну фінансову винагороду".

КДК ФФУ визнав, що матч "Металіст" - "Карпати" був договірним