ФК "Металіст" (Харків) вимагає скасувати рішення Контрольно-дисциплінарного комітету (КДК) Федерації футболу України (ФФУ) про визнання договірним матчу з командою "Карпати" (Львів), який відбувся 19 квітня 2008 р. Скарга до Апеляційного комітету ФФУ була складена за участю зовнішнього юридичного консультанта - юридичної фірми "Magisters" (Київ). Про це повідомив офіційний сайт "Металіста".

"ФК "Металіст" вважає, що рішення, винесене КДК ФФУ з численними порушеннями матеріальних і процесуальних норм статутних і регламентних документів ФФУ, УЄФА та ФІФА, в тому числі з грубими порушеннями дисциплінарних правил ФФУ, законодавства України", - зазначено в апеляційній скарзі.

"Металіст" поки отримав лише резолютивну частину рішення КДК ФФУ. Листом від 17 серпня 2010 р. клуб вимагає надання мотиваційної частини рішення. Відповідно, подальші доводи ФК "Металіст" щодо оскарження рішення, докази, документи та інші матеріали, а також інші можливі доповнення та уточнення до цієї скарги будуть подані до Апеляційного комітету після отримання мотиваційної частини рішення.

Довідка "SQ". 1 лютого 2010 р. на засіданні виконкому ФФУ президент федерації Григорій Суркіс заявив, що ФК "Карпати" надав відеозапис визнання колишнього гравця команди про договірний характер матчу з "Металістом". Йдеться про гру 26-го туру чемпіоната-2007/08 рр., в якій "Металіст" вдома виграв у "Карпат" з рахунком 4:0. За словами футболіста львівського клубу, "майже вся команда вступила в змову з представником харківського футболу, близьким до" Металіста ", за що отримала солідну фінансову винагороду".

Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України визнав, що матч "Металіст" - "Карпати" був договірним. Клуб був позбавлений дев'яти зароблених у цьому сезоні очок і засуджений до низки інших санкцій. Також на 9 очок оштрафовані львівські "Карпати". Результат матчу 17-го чемпіонату України "Металіст" - "Карпати" відмінено, обом командам зараховано технічну поразку. Клуби оштрафовані на 25 тис. дол. Гендиректору "Металіста" Євгену Краснікову довічно заборонено здійснювати діяльність, пов'язану з футболом, президентові "Карпат" Петру Димінському - терміном на рік.