М. Маркевич покинул пост главного тренера сборной Украины по футболу

Мирон Маркевич заявив, що залишає посаду головного тренера збірної України з футболу. Причиною стало

покарання

Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України (КДК ФФУ) стосовно харківського клубу "Металіст". Заява М. Маркевича опублікована на офіційному

сайті

"Металіста".

 

"Змушений повідомити уболівальникам українського футболу про те, що від сьогодні я залишаю посаду тренера національної збірної. ФФУ повністю дискредитувала себе недавнім рішенням КДК щодо ФК" Металіст ", і я не маю морального права працювати в організації, яка цілеспрямовано знищує харківський футбол. Я був і залишаюся тренером ФК "Металіст" і не можу зрадити рідний клуб", - йдеться в заяві.

"Моя совість перед українськими уболівальниками чиста. Протягом тих місяців, коли я очолював збірну, вона не зазнала жодної поразки. І це незважаючи на те, що ФФУ свідомо відверто ігнорує інтереси головної команди країни в питаннях складання адекватного ігрового графіка, селекції, фінансування та інфраструктурного забезпечення. Сподіваюся, що моїм наступником стане гідний фахівець, який зможе прийняти естафету і вирішити завдання, які ставляться перед збірною України на Євро-2012 ", - підкреслив М.Маркевич у заяві.

Довідка "SQ". 1 лютого 2010 р. на засіданні виконкому ФФУ президент федерації Григорій Суркіс заявив, що ФК "Карпати" надав відеозапис визнання колишнього гравця команди про договірний характер матчу з "Металістом". Йдеться про гру 26-го туру чемпіоната-2007/08 рр., в якій "Металіст" вдома виграв у "Карпат" з рахунком 4:0. За словами футболіста львівського клубу, "майже вся команда вступила в змову з представником харківського футболу, близьким до "Металіста", за що отримала солідну фінансову винагороду".

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав, що матч "Металіст" - "Карпати" був договірним. Клуб був позбавлений дев'яти зароблених у цьому сезоні очок і засуджений до низки інших санкцій. Також на 9 очок оштрафовані львівські "Карпати". Результат матчу 17-го чемпіонату України "Металіст" - "Карпати" відмінено, обом командам зараховано технічну поразку. Клуби оштрафовані на 25 тис. дол Гендиректору "Металіста" Євгену Краснікову довічно заборонено займатися діяльністю, пов'язаною з футболом, президентові "Карпат" Петру Димінському - терміном на рік.

ФК "Металіст" 18 серпня склав скаргу до Апеляційного комітету ФФУ з вимогою скасувати рішення КДК ФФУ про визнання договірним матчу з командою "Карпати". Скарга була складена при участі зовнішнього юридичного консультанта - юридичної фірми "Magisters" (Київ). "Металіст" поки отримав лише резолютивну частину рішення КДК ФФУ. Листом від 17 серпня 2010 р. клуб вимагає надання мотиваційної частини рішення. Відповідно, подальші доводи ФК "Металіст" щодо оскарження рішення, докази, документи та інші матеріали, а також інші можливі доповнення та уточнення до цієї скаргою будуть подані до Апеляційного комітету після отримання мотиваційної частини рішення.

М.Маркевич був призначений головним тренером національної збірної України 1 лютого 2010 р.