За підозрою у вбивстві міліціонера в Харкові був затриманий 21-річний син Ігоря Деріглазова, співробітника Харківської обласної організації Комітету виборців України. Також 8 липня був затриманий сам   І. Дериглазов і його дочка Ольга. Дочка була відпущена того ж дня, а І. Дериглазов більше доби провів у Дзержинському РВВС, де отримав побої. Про це 14 липня повідомив "SQ" адвокат І. Дериглазова.

За словами адвоката, наразі І. Дериглазов знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання (ІТУ). У міліцейському протоколі сказано, що його затримали за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення громадського порядку, непокора працівникам міліції) на одному з ринків Харкова. Дзержинський районний суд засудив його до арешту на 12 діб.

Адвокат І. Дериглазова заявив, що бачив численні синці на обличчі свого підзахисного на засіданні суду і під час його відвідування в ІТТ. Медики, яких адвокат викликав до підзахисного, діагностували "наслідки гострого стану", проте не знайшли підстав для госпіталізації І. Дериглазова. "Я його бачив - він весь жовтий і синці під очима. На суді він сказав, що ніхто його не бив, а він сам впав з табуретки. Думаю, після ночі в райвідділі хто завгодно таке б сказав", - заявив адвокат.

"Протокол затримання І. Дериглазова був складений тільки через кілька годин після його затримання, і мені досі його не показали. У міліцейському журналі відвідувань райвідділу відсутні записи про те, що до райвідділу були доправлені   І. Деріглазов і його дочка", - заявив адвокат.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив кілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Співробітник міліції С. Євлахов помер на місці події, другий міліціонер був поранений. Підозрюваного у вбивстві міліціонера було затримано вранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання зловмисник (21-річний чоловік) вчинив опір: він разом зі своїм батьком забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий.

9 липня міністр МВС Анатолій Могильов вручив почесні відзнаки МВС "Хрест Слави" оперуповноваженим відділення УГРО ХДУ Головного управління МВС України в Харківській області А. Жданову і В. Гвоздику. Старший сержант міліції С. Євлахов був нагороджений посмертно. С. Євлахов пропрацював у міліції 7 років. У загиблого залишилися мати і старший брат Олександр.